Wie ben ik

Mijn naam is Judith Venema. Ik heb een missie!. Mijn missie is om vrouwen (en inmiddels ook mannen) lekker (weer) aan het bewegen te krijgen en te houden. Ik heb in het verleden altijd veel gesport. Van waterpolo tot badminton en van fitness tot squash. Echter na de bevalling van onze zoon is het sporten op de achtergrond geraakt………nou zeg maar eerlijk even helemaal zoekgeraakt……

Uiteindelijk vond ik dat ik weer iets moest gaan doen. Hardlopen moest het gaan worden, besloot ik, omdat ik dit op elk moment van de dag kon doen. Lekker buiten en vrij!

Hardlopen dus, maar hoe doe ik dat? Ik begon met zoeken naar een geschikte datum om te gaan hardlopen. Ik vond altijd excuses om niet te gaan. Geen tijd, slecht weer, geen zin, niet gemotiveerd om alleen te gaan……. tot de dag dat ik toch het roer omgooide en begon met lopen. Waarom? Het moest van mezelf. Ik had weinig energie, was vaak moe, voelde me niet fit en had een aantal kilo’s te veel. Al snel kwam ik erachter dat mijn lichaam echt hardlopen niet zo prettig vond. Ik kreeg blessures en had geen plezier tijdens het sporten. Dit kon anders! 

Ik kwam in aanraking met Slowrunnen. Eerst powerwalken (actief wandelen) en langzaamaan stukjes Slowrunnen. Na een aantal keren gelopen te hebben gingen mijn lichaam en geest dit erg prettig vinden. Uiteindelijk zat ik beter in mijn vel, had veel meer energie, verloor kilo’s (ook niet onbelangrijk) en ging het leuk vinden. Het 'moeten' was er niet meer. Echt leuk! Ik lach zelfs als ik loop! Mijn lichaam ging stofjes aanmaken die mij blij maakten. De zogenaamde feel good stofjes. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer gestopt met Slowrunnen. Ik heb de opleiding tot Slowrun coach succesvol afgerond en kan nu andere vrouwen daarin gaan trainen. Daarnaast ben ik gecertificeerd powerwalk trainer en intermittent fasting coach. En sinds kort ook gecertificeerd instructeur Winterzwemmen & Koudetraining Russische methode. Ik SlowJog door heel Zutphen en overal waar ik kom. Een marathon loopster zal ik niet worden. Dat hoeft ook niet. Afstanden en tijd zijn voor mij minder belangrijk. Het gevoel achteraf van in beweging te zijn geweest is het mooiste. Mijn leven is voorgoed veranderd! 

Ik heb er heel veel zin in om jullie te ontmoeten en om samen tot iets unieks te komen.

IMG_6347